rainy outside rainy outside : vee _ violet

Saturday, 27 August 2011

vee _ violet


fuhh !! tiup siket . berhabuk dah blog aku nie . lame tak updated kann ? rindu kat kau blog ! haih . mau creta panjang – panjang nie . haha .

oke , stop ! aku nak cerita siket pasal sorang  kawan aku dekat sekolah kebangsaan kompleks KLIA nie ( baru bape kali bcakap.. ). Oke . kelas kami mmg jauh . contoh nye . dia kat ats gunung dan aku pula kat kaki gunung (dengar la sgt aku membongak ==’). aku salu skodeng dia dekat koperasi . siap panggil lagi . tapi punye la banyak kali aku panggil , dia langsung x penah jawab panggilan aku tu . ye laa  . da panggil dalam ati jerk . mane dia nk denga aku panggil , ==’


ASAL USUL violet TU
sampai lahh satu hari tu . mase belajar sivik . kitorang belajar tentang vandalism . cikgu suruh guna huruf 'V' sebagai simbol vandalism . then aku teringat kawan aku tu tak ada name lagi . so , aku mula mencari namename yang bermula dengan huruf V . nama tu aku gunekan utk cakap dgn kawan aku if kitorang ade dekat tempat umum .


mulemule  aku ingat nak letak violin sebab aku suke dengar bunyi violin . aku tanye aimi satu hari tu . oke tak name violin ? tapi kann , punye la saba je . aku cakap violin . die dengar 'starch' . violin .. starch .. violin .. starch .. jauh kowt beze die ! macammane dia boleh salah dengar . huh , mentang mentang waktu tu kitorang kt makmal bio , nak ayat macam tu je . kalau makmal kimia nak letak ape ? hydrochloricacid ? --"

lepas aku betolkan , baru dia cakap . "baik kau letak violet je . lagi best ." that's how i get the name . haha . tapi , dia tu aku tak panggil violet sangat . selalu aku panggil "vee" je . aku sayang gila dengan sorang kawan aku nih . kalaulaa lost contact mcm dulu .. memang  aku termenung sepanjang mase je laa . (siap lahh kawan aku kebingungan cari jalan cmane nk hepi kan aku !) :'( . aku ad cerita kat shafiza kamal ngan faiqah malihah (BFF semasa di SMK METHODIST .TGMALIM) pasal kawan aku nie . tapi dia cakap . " macam err .." heyyi'mnotcrazyokay?  vee tu yang baik sangat :) that's why i loveyou vee ;) HAHA ! *gedik ! gerrh

Tapi aku hanye boleh jumpe vee wktu rehat ngn kalo dy merayap dgn kwnkwn dia jee . tapi sekarang dia dah nk spm . mesti ta merayau and x lepak koperasi dah kan .. haishh . kalo aku pula yg nk g merayap susa weh . sbb aku ngn kawan kawan dah dapat surat cinta dari cegu .. herr ==’  .

Ape ape pon . aku dah oke dgn dia dan kami semakin rapat . harap ini akan berkekalan . amin :)
Lot of . . . . . . .
Nur zarifah rosli





Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

0 orang bagi coklat:

Post a Comment