rainy outside rainy outside : ohh sahabatt :)

Monday, 6 June 2011

ohh sahabatt :)

Sahabat  dan kawan
Sekarang nie mood aq asyik nak cakap pasal sahabat dan kawan je kann . why ea ? entah lah .. mungkin sebab aq rindu kawan2  n sahabat2 aq yang kat tg.malim tu kot . hmm . long time no see..  perasaan nak tulis pasal kawan nie makin menjadi2 lepas aq terbace mutiara kata kat buku nota sape tah pagi tadi (19.5.2011). dy say:
Satu – satu cara agar kita boleh mendapat kasih saying ialah jangan menuntut agar kita dicintai , tetapi mulai lah beri kasih sayang kepada seseorang tanpa mengharapkan balasan . (Dale Carnagie )
Dan
Orang yang menunjukkan kebaikan kepada kita ialah sahabat yang baik , dan orang yang menunjukkan kesalahan kite ialah sahabat yang paling baik ! (hukamak)

aq ade ramai  jugak  lah kawan kat sekolah . tapi kat sekolah baru nie , x berape serasi lagi . aq pun x tau kenapa . dah masuk 5 bulan kat sini . tapi aq rase lonely lagi . walaupun aq dah ade kawan yang ‘otak gila – gila’ , hepy go die , tapi tetap rase mcm asing . hmm . maybe baru kenal kot n x tau lagi full2 hati budi diorang (pujuk diri sendiri) (soobss) .. but , never mind lah , lame2 mesti masuk lah aq ngan diorang . bagi aq , kat dunia nie banyak bende yang beharga contohnya : (yang paling berharga)
1.            Paling2 beharga ialah diri aq . aq sayang gila kat diri aq
2.            aq suke + sayang kat persahabatan . aq slalu say i-love-you kat sahabat2 aq . sahabat aq baek2 . (bangga)
3.            Next , aq sayang kat kawan2 aq . diorang slalu buad aq naek gila dengan perangai diorag yang selamber. Contohnya : yang lelaki : wannahar A.K.A buyong . yang perempuan : aimie A.K.A ayen . dorang memang hepi go die ! enjoy kalau lepak ngan diorang .. kalau kat sekolah lame .. orang yang slalu hepikan aq : ex-sbf aq . dy open minded , n slalu kacau aq . mane tak nye . duduk depan blakang je dalam kelas . cikgu kuar kelas. Dia pusing blakang . bebulu je mate kawan2 aq, terutamanya pija , memang kene ammak je kalau aq lepak ngan dy .. pastu. Kalau yang perempuan pulak : pija A.K.A kecoh .. mulut dy.. memang perhh . x reti senyap. Banyak makan tuuut ayam kott. But , aq sayang dy lebih , sebab dy baek dan dalam list sahabat – sahabat aq , dy lah orang pertama yang rapat ngan aq .

p/s : so Kepade sesiape yang dah ade sahabat tu . jage la sahabat tu elok – elok . sebab selemah – lemah manusia ialah orang yang x dapat cari sahabat . tapi orang yang lebih lemah ialah orang yang mensiakan sahabat yang dah dy cari .. so . terima lah seadanye

Kite dikire untung sebab ade sahabat yang memahami diri kite . mendengar luahan hati kite . selalu ade kat sisi kite waktu kite dalam kesusahan . selalu suggest jalan penyelesaian waktu kite tenga buntu cari jawapan . selalu jadi pendegar terbaek waktu kite luahkan segala macam rasa bangga , sedih , kecewa dan impian yang kite nak capai.  sabar layan kerenah kite . terima kite seadanya . tapi kan , penah tak kite terfikir yang kite nie kadang – kadang menyeksa sahabat kite .  kongkong sahabat kite . kite paksa dy ikut je ape yg kite cakap . pastu kalau kite dah janji ngan dy . dy terlambat . dy bagi alasan yang pure . tapi kite say ‘alah. Nak backup diri je tu’ . sahabat kite sabar je . pastu kalau time bercakap . kite selalu je cite pasal kite . kawan – kawan no.2 . kite je yang first , bile dah penat paru pass kat kawan . pastu kawan blum abis cite , kite dah potong balek (perangai buruk aq) . x patot kan buat mcm tu . kawan kite tu pun manusia biasa . ade perasaan , kelemahan dan memerlukan seorang sahabat yang berfungsi utk memberikan dorongan kepadanya .. so . usehe lah utk jadi yang terbaek kepada sahabat tu .. buat dy tau yang kite syg kan dy dan hargai nilai persahabatan tu . kite selalu tengok dy hepi . tapi . x mungkin dy setabah yang kite sangke kan . maybe di sebalik senyuman dy tu , ade masalah yang dy sembunyikan . n maybe disebalik ketenangan dy tu , ade tersimpan seribu kekalutan . kite x tau cemane perasaan kawan kite waktu tu , tapi kalau kite cube jadi or selami perasaan dy . kite akan tahu cemane berat nye derite yang kawan kite tu tanggung .
. hmm . kalau ade diantara korang yang macam nie , berubah lah . besarkan pengorbanan seorang sabahat dan kawan kat kite ? . (aq pun nak berubah . x nk seksa kawan  )


Hargailah sebuah persahabatan kerana disebaliknya tersimpul seribu kemanisan

List sahabat dan kawan yang cool !

          abiiep mananura :)
 

Abiiep mananura nie name group kitorang . aten , bella , faiqah memang dah lame kenal, dari darjah 5 or 6 (kot) . kirenye aq ngan eiya kenal diorang start dari tingkatan satu. Firstly , kitorang masuk kat dalam satu kelas nie , pastu kelas tu penuh sangat . so pengetua pun wujudkan kelas baru . jadi lah rombakan kelas . aq , eiya ,aten ngn bella nie lah antara orang yang kne turun kelas . sejak aritu . aq xde kawan . kat kelas tu , aq kawan ngn pija , sampai form 2 . bile dah naek form 2 , baru aq rapat ngan faiqah , aten , bella ngn eiya . and then wujud lah name group tu . n name tu akan kekal sampai bile2.. insya-Allah



Info pija & nabilah
 nur shafiza binti kamal bacha
dy nie baek , cantek , selalu bajet , slalu buad semue orang nak sayang kat dy .. hukks . rindu kau . dy bising , kalau nak tengok dy senyap . tunggu waktu agama . komfem senyap lahh :) aq sayang dy lebih sikit dari yg lain sbb aq kawan dy lame sikit sblum kitorang jadi satu group ..

nabilah pun best kawan ngn dy , nama ayah kitorang pun same .. (rosli) hehe.. otak dy gile2,, kalo cakap pasal satu topik nie , dy la yg lebih2 gelak ,, haha , aq rindu kau la

info fatin :
dy nie seorang yg cool , best giler kawan ngn dy . selamber , tenang sepanjang mase . kalau gelabah , musnah semuenye .. p/s:kutok sikit je nie
dy nie pendiam, pandai math (teruja) , kelakar . lemah lembut . kalau bab mengamuk , huhh ! seram sejuk di buadnye ,
kitorang berkawan dari form one . dy dah lame berkawan ngn kwn2 yg laen, jadi aq nie mcm ahli baru la klw nk di bandingkan dgn abiiep yang lain. 



Info faiqah :
Faiqah nie seorang yang hepy go die . same mcm pija . kalau datang penyakit dy , habis ! ranap semue .. (bahaya) . sporting , pandai math jugak , best cerite ngn dy , coz dy pendenga yg ‘ terbaek ’. tapi jgn buat dy marah . memang sampai bila – bila dy akan ingat .. aq start rapat ngn dy lepas aq ngn abiiep laen kene tuka kelas . sembang2 , terus rapat. I-love-you
***** p/s = sorry ta rotate terlebih dahulu :)




Info fatin athira
yeah . nie fatin athirah .. dy baik , pandai  mcm2 subjek , but kuat merajuk , even tuh masalah kecik pun dy merajuk , but sometime kalau dy bule terime , dy ta mrajuk , aik ,, haha ape2 je la,, 
 pape pun aq tetap syg kau :)


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

0 orang bagi coklat:

Post a Comment